Partnership voor Langdurige Zorg en Dementie

Dialoogavonden - Ervaringen Delen - Empathie bij Dementie op Jonge Leeftijd

16mrt2017 18:30

Evenement

Spreker: Silke Hoppe

Sinds 2013 werkt Silke aan haar promotieonderzoek dat gaat over de ervaringen van jonge mensen met dementie en hun familie. Zij brengt hun ervaringen met de ziekte in kaart om en erachter te komen hoe zij met de veranderingen die de ziekte teweeg brengt omgaan. Welke dilemma’s en uitdagingen komen mensen tegen en hoe worden deze aangepakt? Wat is de impact van de ziekte op het hele gezin? Silke richt zich in het bijzonder op de mate waarop betrokkenen hun ervaringen met anderen kunnen delen en welke aspecten onbesproken blijven.

Een thema wat in veel van haar interviews terugkomt is dat familieleden zich door de buitenwereld niet begrepen voelen. Op 16 maart zal Silke ingaan op aspecten die het begrijpen van een ander moeilijk maken en de strategieën die mensen gebruiken om zich toch wel begrepen te voelen.

Locatie: Zwanenburgwal 206, 1011 JH, Amsterdam Tijd: 18.30 soep en brood; 19.00 aanvang programma. Rond 21.00 wordt het programma afgerond. Aanmelding: U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar l.h.vermeulen@uva.nl

Gepubliceerd door  SSGH