Partnership voor Langdurige Zorg en Dementie

Palliative Care for People with Dementia in the Terminal Phase

A Mixed-Methods Qualitative Study to Inform Service Development

Wat is goede zorg voor mensen met dementie in de terminale fase? Daarover gaat dit artikel waarin onderzoekers van verschillende Nederlandse universiteiten een bijdrage leverden

Dit artikel beschrijft een mixed methods onderzoek waarin de European Association for Palliative Care (EAPC) dementia white paper werd geanalyseerd, focusgroepen werden gehouden met familieleden en interviews met experts uit 15 landen. De conclusie van de onderzoekers is dat een mobiel zorgteam dat gespecialiseerd is in palliatieve zorg en dementie en professionals en mantelzorgers ondersteunt, veelbelovend is. Meer dan een hospice biedt het de mogelijkheden om aan de prioriteiten van families en patiënten tegemoet te komen en te zorgen voor continuïteit van zorg, relaties en specialist expertise.

Details Publicatie

Van der Steen, Jenny T.,  Natashe Lemos Dekker, Marie-José H.E. Gijsberts, Laura H. Vermeulen, Margje M. Mahler, and B. Anne-Mei The. Palliative Care for People with Dementia in the Terminal Phase: Qualitative Studies to Inform Service Development. BMC Palliative Care 16 (20). DOI: 10.1186/s12904-017-0201-4.

Gepubliceerd door  SSGH

15 juni 2017