Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Op 14 Augustus zullen tien onderzoekers van het Long-term Care Partnership een werkbezoek brengen aan het Verpleeghuis Hogewey, mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Cordaan.

Verpleeghuis Hogewey
In De Hogeweyk - van verpleeghuis Hogewey - wonen 152 dementerende ouderen in een speciaal voor hen gebouwde wijk met 23 woningen (Foto: Flickr.com/Hans Erkelens).

De zorgvisie van het verpleeghuis Hogewey gaat uit van normaal wonen in de maatschappij voor mensen met een dementie: de bewoner kan (in overleg met zijn relatie en Hogewey) kiezen voor één van de zeven leefstijlen die het verpleeghuis biedt en die het beste past bij zijn/haar voorkeuren: stads, ambachtelijk, Indisch, huiselijk, Goois, cultureel en christelijk.

De onderzoekers zullen op Hogewey een inleiding over de visie van het kleinschalig wonen met leefstijl ontvangen, gevolgd door een rondleiding in twee woningen met verschillende leefstijlen en een bezoek aan een aantal algemene ruimten zoals de supermarkt, een verenigingsruimte, het theater, het café en het restaurant. Het werkbezoek stelt de groep onderzoekers in staat de alternatieve organisatie van zorg te leren kennen.