Op donderdag 23 oktober van 15:30 - 17:00 geeft Dr. Jan Coolen, directeur Zorgondersteuning bij Cordaan, een presentatie op de Universiteit van Amsterdam over de beleidsveranderingen die gepland staan voor de langdurige zorg in Nederland.

In 2011 werd Jan Coolen benoemd tot directeur Zorgondersteuning bij de Amsterdamse zorginstelling Cordaan. Hiervoor werkte hij van 2008 tot eind 2010 bij de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie als manager van het team 'Kosten' dat zich bezighoudt met veranderingen in het verzekerde pakket (ZvW, AWBZ), uitgaven voor zorg en vernieuwingen in de bekostiging. Daarvoor werkte hij bij Zorgverzekeraars Nederland, onder meer als coördinator van de AWBZ. Ook is hij manager 'zorginnovatie en beleid' geweest bij het Nederlandse Instituut Zorg en Welzijn en werkte hij twintig jaar als universitair hoofddocent bestuurskunde.